Här kommer en enkel klassisk fiskgratäng minus fisk plus quornfilér! Gott med ris eller potatis. För att få till en mer fiskig känsla så ös på med färsk dill och byt ut de gröna bönorna!

Ingredienser 4 personer:
4-6st Quornfilér
Salt
1 Tomat
1 Tomat
1/2 Spetspaprika
1 näve riven ost
Olivolja eller smör
Sås:
5 dl grädde
1 näve riven ost
Citronsaft efter smak
1/2 dl vitt vin
Honung efter smak
Salt
Vitlökspeppar
Börja med att sätta på vatten till ris eller potatis. Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ungsform med höga kanter med olivolja eller smör.
Lägg i quornfilé och häll på salt.
Täck med alufolie och ”koka” quornfilé i ca 10 minuter.
Häll grädde, vitt vin och citronsaft i en kastrull. Låt småputtta och lägg i en näve riven ost. Salta, peppra och smaka av med en klick honung. Låt osten smälta så såsen blir något tjockare.
Skiva tomat och spetspaprika. Ta ur quornfilé ut ugnen och lägg på grönsakerna. Häll över såsen och häll på riven ost.
Gratinera i ugnen tills osten får fin färg.

Servera med färskpotatis (eller ris) och gröna färska bönor!
Enkelt och gott 😋
Kommentera