Till helgmyset! :)

 
Vegetarisk tacos med glutenfritt eget tunnbröd, hur gott som helst med hemmagjord tacokrydda, en stark salsa och kall vitlökssås! :)
Går att variera i oändlighet, använd det du tycker om. En populär variant är med krossad annanas!
Jag använder Garants starka salsasås, riktigt god!
 
 
 
Kall vitlökssås 4 personer Tid: 5 minuter
  • 2 dl kvarg
  • 1-2 pressade vitlökar
  • Salt
  • Peppar
Pressa vitlöken, blanda ihop alla ingredienser och låt stå och dra en stund innan servering.
 
 
Tacokrydda 4 portioner Tid: 5 minuter
  • 3 msk chilipulver
  • 3 msk lökpulver
  • 1,5 msk spiskummin
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1,5 tsk oregano
  • 1,5 msk salt
  • 1/2 msk nymald svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser. Minska på chilipulvret för en mildare smak.
 
 
Tacofärs 4 Personer Tid: 10 minuter med förberedelser
  • Vegan-färs från Hälsans Kök
  • Egen tacokrydda
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Eventuellt kallt vatten
Stek färsen i olja i ca 3 minuter. Tillsätt din tacokrydda och en pressad vitlök och stek yttligare en minut. Tillsätt lite vatten om du vill ha en lösare konsistens. 
 
 
Glutenfritt tunnbröd i panna 4 personer Tid. 10-15 minuter med förberedelser
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 6 dl mjölk eller vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olja
Vispa ihop alla ingredienser. Värm en torr stekpanna på medelhög värme och häll i lite smet, som en tunn pannkaka. Vänd på brödet när det fått fin färg
 
Smaklig måltid! :)
 
Fettsnålt, Garant, Hälsa, Hälsans kök, Lunch, Lättlagat, Mat, Matinspiration, Matlagning, Middag, Salsasås, Taco, Tacokrydda, Tacos, Träning, Tunnbröd, Vegetarian, Vegetariskt,

Kommentera

Publiceras ej