Riktig gott recept som får köttbullar att bli tråkiga!
Här kommer ett recept på något riktigt gott. Grönsaksbullar med blomkålsris. Vanliga köttbullar kan slänga sig i väggen :)

Kall curry & äppelsås 4 portioner Tid: 5 minuter
- 2 dl kvarg
- 1/2 - 1 rött äpple
- Curry
- Salt
- Peppar
Hacka äpplet smått. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå och dra en stund innan servering.
Grönsaksbullar 4 portioner Tid: 15-20 minuter med förberedelser
- 400 gram kikärtor
- 1 ägg
- 2 msk glutenfritt ströbröd
- Sambal Olek
- En riven morot
- Hackad röd paprika
- En klick senap
- Salt
- Peppar
- Grönsakskrydda
Skölj bönorna i kallt vatten. Mosa eller mixa bönorna till en slät smet. Blanda i ett ägg och därefter resten av ingredienserna. Koka upp lättsaltat vatten. Forma bönsmeten till runda små grönsaksbullar och låt koka på svag värme. Efter 3 minuter, ta upp bullarna och stek i olja i ca 5 minuter på varje sida, eller lägg på en bakplåtspappers klädd ungsform i 10 minuter 175 grader.
Blomkålsris 4 portioner Tid: 5-10 minuter med förderedelser
- Ett blomkålshuvud
- Salt
Koka upp lättsaltat vatten. Riv blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet. Släpp i blomkålen och låt koka i ca 10 sekunder och häll sedan av vattnet i ett durkslag. Om man vill kan man röra ner en klick smör för extra smak, men jag tycker det är godast utan!
Varm sallad Tid: 10 minuter med förberedelser
- Grönkål
- Rödlök
- Röd paprika
- Salt
- Peppar
Skär grönkålen i lagom stora mumsbitar. Skiva löken till ringar. Hacka paprikan smått. Stek på medelhög värme i olja några minuter, salta och peppra det sista.
Hoppas det ska smaka! Enkelt och gott, utmärkt till matlådor! :)
Blomkålsris,
Fettsnålt,
Grönkål,
Grönsaksbullar,
Hälsa,
Kikärtor,
Lunch,
Lättlagat,
Mat,
Matinspiration,
Matlagning,
Middag,
Träning,
Vegetarian,
Vegetariskt,
Kommentera