Riktig gott recept som får köttbullar att bli tråkiga!

 
Här kommer ett recept på något riktigt gott. Grönsaksbullar med blomkålsris. Vanliga köttbullar kan slänga sig i väggen :)
 
 
 
 
 
Kall curry & äppelsås 4 portioner Tid: 5 minuter
  • 2 dl kvarg
  • 1/2 - 1 rött äpple
  • Curry
  • Salt 
  • Peppar
Hacka äpplet smått. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå och dra en stund innan servering.
 
 
Grönsaksbullar 4 portioner Tid: 15-20 minuter med förberedelser
  • 400 gram kikärtor
  • 1 ägg
  • 2 msk glutenfritt ströbröd
  • Sambal Olek
  • En riven morot
  • Hackad röd paprika
  • En klick senap
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsakskrydda
Skölj bönorna i kallt vatten. Mosa eller mixa bönorna till en slät smet. Blanda i ett ägg och därefter resten av ingredienserna. Koka upp lättsaltat vatten. Forma bönsmeten till runda små grönsaksbullar och låt koka på svag värme. Efter 3 minuter, ta upp bullarna och stek i olja i ca 5 minuter på varje sida, eller lägg på en bakplåtspappers klädd ungsform i 10 minuter 175 grader.
 
 
Blomkålsris 4 portioner Tid: 5-10 minuter med förderedelser
  • Ett blomkålshuvud
  • Salt
Koka upp lättsaltat vatten. Riv blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet. Släpp i blomkålen och låt koka i ca 10 sekunder och häll sedan av vattnet i ett durkslag. Om man vill kan man röra ner en klick smör för extra smak, men jag tycker det är godast utan!
 
 
Varm sallad Tid: 10 minuter med förberedelser
  • Grönkål
  • Rödlök
  • Röd paprika
  • Salt
  • Peppar
Skär grönkålen i lagom stora mumsbitar. Skiva löken till ringar. Hacka paprikan smått. Stek på medelhög värme i olja några minuter, salta och peppra det sista. 
 
Hoppas det ska smaka! Enkelt och gott, utmärkt till matlådor! :)
 
Blomkålsris, Fettsnålt, Grönkål, Grönsaksbullar, Hälsa, Kikärtor, Lunch, Lättlagat, Mat, Matinspiration, Matlagning, Middag, Träning, Vegetarian, Vegetariskt,

Kommentera

Publiceras ej